Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Swedbank slår tillbaka mot kritiken för bristande kommunikation

Publicerad: 16 februari 2016, 06:47

Swedbanks ordförande Anders Sundström bemöter kritiken.

Swedbank slår tillbaka mot kritiken om utebliven kommunikation, Johan Croneman sågar SVT:s mjuka frågor och Expressens reporter kan prisas. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Fick inte kommunicera för advokaterna
Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström har fått hård kritik för sin bristande kommunikation efter avskedandet av vd:n Michael Wolf.
– Själva argumenten som användes när man tillkännagav sparkandet av Wolf har varit skiftande och underliga. Det första som sades – vilket ingen trodde på – var att man måste öka tempot i förändringen. Nästa argument – fastighetsaffärerna – var inte tillräckligt det heller. Och efter ytterligare ett par dagar kommer Ekobrottsmyndigheten. Det är inte ett bra sätt att leda kommunikationen och väcker en otrolig mängd frågor under vägen. Det är oskickligt hanterat att skylla på juridiska skäl som yppandeförbud, sa Agencys vd Niclas Lövkvist till Resumé igår.

Nu förklarar Swedbank att Anders Sundström inte informerade den övriga styrelsen om anmälan mot vd Michael Wolf på inrådan av externa advokater. Detta för att inte riskera att förstöra utredningsarbetet, skriver DI.
"Detta till följd av att de syften som bär upp röjandeförbudet syftar till att information inte ska spridas. I det mycket speciella fallet där personen i fråga har en ledande befattning i bolaget gjorde advokaterna den bedömningen" säger presschefen Claes Warrén.

Croneman kräver tuffare frågor av SVT
Igår medverkade Lars Calmfors, ekonom och professor, i SVT:s "Gomorron Sverige" för att presentera ett förslag om sänkta ingångslöner. Programledarna Hiba Daniel och Kim Veerabuthroo Nordberg var alldeles för okritiska i sitt bemötande, menar DN:s tv-kritiker Johan Croneman i sin krönika:
"Att vara tuff journalist i en politisk tv-debatt är inte detsamma som att vara otrevlig. Det är göra sitt jobb. Allt annat är överdriven ängslan och uppgivenhet. Mellomyset ligger som en våt filt över hela landet. Stackars oss".

Magda Gad kan vinna pris
Reportern Magda Gad är nominerade till European Press Prize i klassen "The Distinguished Writing Award". Detta för sina insatser i Expressens artikelserie "Därför kommer tiggarna".
"Stort grattis till Magda och de många kollegorna som bidrog, som bland andra reportagechefen Christofer Brask, från mig!" skriver chefredaktör Thomas Mattsson i sin blogg.

Aftonbladets "Sverige tycker" byter skepnad
I samarbete med Inizio har Aftonbladet publicerat ett flertal opinionsmätningar under vinjetten "Sverige tycker". Men den skrotas nu, skriver Dagens Opinion. Framöver kommmer den enbart att heta Aftonbladet/Inizio.
– Det var ett dåligt namn, säger Aftonbladets ställföreträdande ansvariga utgivare Lena Mellin till sajten.

BBC överväger omstrukturering
Framöver kan det brittiska public service-bolaget komma att se radikalt annorlunda ut. Planer finns nämligen på att göra om den klassiska indelningen av organisationen i olika tv-kanaler och radiostationer, skriver The Guardian. Istället för att arbeta separat skulle exempelvis BBC3 och Radio1 kunna slås ihop till en "ungdomsdivision". Syftet med förändringen skulle vara att möta nya konsumtionsmönster men också att kunna kapa i chefsleden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.