Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan får ny vice vd

Publicerad: 16 februari 2012, 14:08

Anette Östergren.

Foto: Sydsvenskan.

Anette Östergren, vd för bemanningsföretaget Kompetens i Skåne, blir ny vice vd på Sydsvenskan. Hon är redan i dag personalchef på tidningen och får nu en större roll.


Ämnen i artikeln:

Anette ÖstergrenSydsvenskan

Sydsvenskan har inte haft någon vice vd sedan förre vd Johans Ståhls parhäst Björn Bergman tvingades lämna tidningen förra våren. Vid dagens styrelsemöte utsågs Anette Östergren till vice vd, men behåller sina övriga uppdrag som personalansvarig och chef för Sydsvenskans helägda bemanningsföretag Kompetens i Skåne.

Anette Östergren kom till Sydsvenskan 1998. Hon har i huvudsak ägnat sig åt personalfrågor och var med och startade bemanningsföretaget. Nu kliver hon upp ett snäpp på karriärstegen.

– Anette är jätteduktig och ingår sedan länge i vår ledningsgrupp, säger vd Lars Dahmén. Hon får en tydlig roll och utökat ansvar, bland annat för säkerhet, lokaler, information och intranät.

Styrelsen summerade också Sydsvenskans omorganisation:

– I stora drag har det gått enligt plan, säger Lars Dahmén. Men det är klart att det är tufft och jobbigt när många måste gå.

Sydsvenskan gjorde en operativ förlust på 6,5 miljoner kronor i fjol. Efter strukturkostnader blev resultatet 75 miljoner i förlust.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.