Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan går back

Publicerad: 24 september 2009, 13:12

Målet var att göra ett nollresultat – men nu ser Sydsvenskan ut att göra ett minusresultat på runt 60 miljoner kronor för 2009, erfar Resume.se. – Det kommer att bli ytterligare besparingsåtgärder, inget snack om det, säger Sydsvenskans vd Johan Ståhl.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJohan Ståhl

Sydsvenskans vd Johan Ståhl.

Sydsvenskans vd Johan Ståhl bekräftar att det sannolikt blir ett minusresultat för 2009. Men han vill inte kommentera någon siffra.

Bonnier-ägda Sydsvenskan har tappat 20 procent av intäkterna. Trots genomgripande besparingsåtgärder på 100 miljoner kronor  pekar det neråt.

Tidningen har som mål att spara 200 miljoner på fem år och har nu kommit halvvägs. 110 personer har lämnat tidningen, och 30 personer har tillkommit när det satsats på det digitala området.

–  Augusti såg bra ut, det var en vändning, men september ser hittills inte lika bra ut, säger Johan Ståhl.

Mycket av resultatet är avhängigt hur det går under årets sista månader, men Johan Ståhl flaggar för nya tuffa besparingsåtgärder. Om det innebär ytterligare personella nedskärningar vill han inte säga.

– Vi kommer att ta höjd nästa år för att vi inte ser någon riktig vändning, säger Johan Ståhl, som trots de negativa siffrorna ser en del ljuspunkter.

– Nätet går bra, säger han.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanJohan Ståhl

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.