Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan gör som DN – inför betalvägg

Publicerad: 17 februari 2012, 15:27

Sydsvenskans vd Lars Dahmén.

Foto: Sydsvenskan.

(UPPDATERAD) Sydsvenskan skapar en betalsajt efter en liknande modell som koncernkollegan Dagens Nyheter. Dessutom har styrelsen klubbat igenom beslutet att flytta till Triangeln i Malmö. Nya i företagsledningen är Heidi Avellan, Calle Hessel och Katarina Liljenberg.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterLars DahménSydsvenskanGunilla Herlitz

Besluten togs på Sydsvenskans styrelsemöte i går, enligt uppgifter till Resume.se. DN:s vd Gunilla Herlitz är styrelseordförande i Sydsvenskan, och hon klubbade alltså igenom en liknande betallösning på nätet som Dagens Nyheter kommer att inför under året.

– Vi har inte fattat beslut om att göra som DN. Det vi har gjort är att tydligt kommunicera att vi kommer att börja ta betalt på nätet. Exakt när, hur och i vilken form vet vi inte just nu. Men första steget är vår nya app som kommer om några veckor. Den kan prenumeranterna skaffa gratis, andra betalar 29 kronor i månaden, säger vd:n Lars Dahmén till Resume.se.

Dessutom beslutade styrelsen att hela tidningen ska flytta från huset på Krusegatan till lokaler i en byggnad som är under uppförande vid Triangeln.

– Vi har en bit kvar innan vi kan säga att detta är klart, men om förhandlingarna går i lås är målet att flytta till Triangeln vid årsskiftet 2013/2014, säger Sydsvenskans vd Lars Dahmén till den egna tidningen.

Det som återstår att lösa är finansieringen. Det nuvarande hyreskontraktet löper till 2016.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.