lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan kan få 50 miljoner i presstöd

Publicerad: 27 november 2013, 13:10

Lars Dahmén.

2008 fick DN nobben på sin ansökan om presstöd. Nu har Sydsvenskan, en annan Bonniertidning med lokal dominans, lämnat in sin ansökan till Presstödsnämnden. Säger nämnden ja får tidningen ett tillskott på upp till 50 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskanPresstödPresstödsnämnden

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Ansökan kommer att behandlas vid Presstödsnämndens möte den 11 december. Om ansökan beviljas blir den maximala utdelningen för Sydsvenskan bli dryga 50 miljoner kronor för 2014.

– Vi uppfyller de formella kraven, därför har vi lämnat in ansökan, säger Sydsvenskans publisher Lars Dahmén till Medievärlden.

För fem år sedan fick Dagens Nyheter nej på sin ansökan om presstöd eftersom tidningens ställning på annonsmarknaden ansågs vara dominerande: "Det är uppenbart att täckningsgraden ger en missvisande bild av konkurrensförmågan", var nämndens motivering då.

– I ansökan har vi argumenterat varför dagens situation i Malmö skiljer sig från hur det såg ut i Stockholm då, säger Lars Dahmén till Medievärlden.

Ett eventuellt tillskott från presstöd återfinns inte i den budget för 2014 som Sydsvenskan har klubbat igenom. Konkurrenten Skånska Dagbladet får ett driftsstöd på 42,5 miljoner kronor för 2013.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev