torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan och HD får nya sajter

Publicerad: 9 maj 2016, 08:40

Foto: Skärmdump

Ju mer läst en text blir desto högre ska den hamna i nyhetsflödet, med tidningarnas nya algoritmstyrda sajter.

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanHelsingborgs DagbladMediaMedier

MF

Mårten Färlin


Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad (HD) vill närma sig sina mobila läsare ytterligare. Därför har man har valt att helt byta ut den tekniska plattformen och skapa ett nytt redaktionellt system med en tydligare anpassning till mobilen i centrum.
– Snabbare nyhetstjänster anpassade till mobilen känns helt nödvändigt, säger Jonas Kanje, chefredaktör för HD, i en kommentar.

Sajterna och apparna ska baseras på en algoritm som gör att nyheter med högt nyhetsvärde hamnar långt upp i nyhetsflödet. Var en artikel hamnar avgörs av en kombination av redaktionens bedömda nyhetsvärde och livslängd tillsammans med hur mycket läst den blir.  
– I ett första steg presenterar vi en algoritmstyrd sajt som gör att vi kan lägga mer krut på redaktionellt innehåll. I nästa steg kommer vi erbjuda en personaliserad sajt där läsaren får både innehåll och annonsörserbjudanden utifrån sina behov och önskemål, säger Tomas de Souza som är affärs- och innovationschef på HD-Sydsvenskan.

Algoritmerna ska även innebära framtida möjligheter att anpassa sajtens utseende för olika läsare. Det ska dessutom bli enklare att följa specifika skribenter.
– Vi vill kombinera de nya tekniska möjligheterna att anpassa innehållet till den enskilde läsaren med den klassiska journalistiska konsten att presentera de oväntade artiklarna för läsaren, säger Jonas Kanje.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev