Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan och HD storsatsar på flyktingmottagandet

Publicerad: 21 oktober 2015, 12:37

Här är Sydsvenskans satsning #föreflykten.

Efter att Sydsvenskan och HD har satsat på miniporträtt i #föreflykten tar de nästa steg och sjösätter #efterflykten.


Satsningen har gjorts efter att situationen i Malmö och Trelleborg sedan flera veckor tillbaka har varit kritisk i att lyckas ge flyktingar ett värdigt mottagande.

– Vi ser hur tjänstemän och politiker sliter, sida vid sida med otroliga volontärer som gör ett enormt arbete. Och vi ser individer som kommer i kläm i ett system som inte förändras tillräckligt snabbt. Samtidigt tycker vi inte att situationen i Skåne får den uppmärksamhet nationellt som den förtjänar, säger Pia Rehnquist, chefredaktör för Sydsvenskan, i ett pressmeddelande.

#efterflykten kommer att publiceras på sydsvenskan.se och hd.se från och med på torsdag klockan 07 och ett dygn framåt. Till helgen kommer utvalda delar att publiceras i papperstidningen.

– Vi kommer att göra massor av nedslag i verkligheten runtomkring oss. Från tidig torsdag morgon och ett dygn framåt är vi på plats i till exempel Trelleborgs hamn, på Malmö central och hos Migrationsverket, säger Lars Johansson, chefredaktör på HD.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.