Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan sparkar sju anställda

Publicerad: 1 februari 2012, 12:25

Foto: Sydsvenskan.

Resume.se kan berätta att Sydsvenskan har slutfört förhandlingarna med facket om uppsägningar. Från början skulle 40 journalister få gå, men nu räddas tre av jobben. Sydsvenskan har i skrivande stund ett personalmöte om uppsägningarna.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Karl G. Jönsson, journalistklubbens ordförande på Sydsvenskan, känner sig nöjd med förhandlingarna:
– Det känns helt klart som en framgång att vi har lyckats rädda några av jobben.

Som resume.se tidigare berättade går Sydsvenskan  med mångmiljonförlust.

Nya  vd:n Lars Dahmén har visserligen minskat förlusterna en del, men enligt  uppgift landar förlusten enbart för själva tidningsverksamheten på  10-15 miljoner kronor.

Ledningen beslutade sig därför för att  erbjuda avgångsvederlag till olika medarbetare på redaktionen. Tanken var att 40 skulle acceptera, men det var inte tillräckligt många som accepterade förslaget.

Då  valde ledningen att tio personer skulle sägas upp, men de lokala fackliga  förhandlingarna bröt samman och övergick i stället till centrala  förhandlingar.

Nu kan resume.se berätta att förhandlingarna är  klara. Det blir alltså inte ytterligare tio personer som försvinner från  tidningen, utan sju:
– Jag, hinner inte prata nu eftersom jag ska in i ett möte om det här, säger Karl G. Jönsson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.