Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sydsvenskan vill hyra ut – för att spara pengar

Publicerad: 1 september 2016, 09:18

Sydsvenskan vill hyra ut ett våningsplan på 1400 kvadratmeter. Syftet är att spara pengar. Chefredaktören Pia Rehnquist förnekar att det kommer att leda till personalminskningar.


Ämnen i artikeln:

Pia RehnquistHD-Sydsvenskan

I samband med samgåendet med Helsingborgs Dagblad för två år sedan genomförde Sydsvenskan omfattande besparingar. Nu ser tidningsledningen över möjligheten att hyra ut ett våningsplan på 1400 kvadratmeter i byggnaden Triangeln där personalstyrkan huserar. Företaget hyr redan ut kontorsytor till TT och Tidningsbärarna. Medarbetarna är redan informerade om planerna.

– Liksom för andra medieföretag är det onödigt att sitta med extra kostnader givet läget i branschen, säger tidningens chefredaktör Pia Rehnquist till Resumé.

Har uthyrningen något samband med personalnedskärningar?
– Absolut inte, det finns inga sådana planer. Man gör sig inte av med yta för att sedan säga upp personal. Vi har väldigt stora ytor efter de besparingar som genomfördes när vi gick samman med HD.

– Vi har väldigt luftigt om man jämför med redaktionerna i Stockholm och behöver sitta tightare och smartare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pia RehnquistHD-Sydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.