Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Synonym med Apples framgångar"

Publicerad: 6 oktober 2011, 08:32

Apples grundare Steve Jobs gick bort i natt, till följd av den cancer som han kämpat mot.
– Hans bortgång är en stor smäll för Apple och hela communityn runt omkring företaget, säger Daniel Goldberg, nyhetschef på Computer Sweden.


Ämnen i artikeln:

AppleSteve Jobs

Steve Jobs grundade Apple tillsammans med Steve Wozniak 1976. Under början av 80-talet introducerade företaget persondatorn Apple II som blev en storsäljare.  Steve Jobs fick lämna Apple 1985 men gjorde storstilad Comeback 1997. Sedan dess har Apple vuxit i värde och i år har företaget varit på vippen att bli det mest värdefulla företaget i världen. Inom områden som smarta telefoner, mp3-spelare och läsplattor har företagets produkter blivit genombrott för hela produktkategorier. I slutet av augusti lämnade han uppdraget som vd för Apple.

– Steve Jobs har varit synonym med Apples framgångar. Hans bortgång är en stor smäll för Apple och hela communityn runt omkring företaget, säger Daniel Goldberg, nyhetschef på Computer Sweden.

Hur ska Apple resa sig efter hans bortgång?

– Det handlar mer om honom som symbol. Det här sätter ännu större press på nya vd:n Tim Cook att fylla de här stora skorna. Han behöver visa att han kan bli den stora ledarsymbolen. Apple är den typen av företag som står och faller med ett starkt ledarskap.

Vilken betydelse har han haft för företaget?

– Han har haft mycket stor betydelse. Han gjorde en av företagsvärldens största comebacks med Apple och har förändrat sättet som världen förhåller sig till ny teknik . Till skillnad från vad många tror har Apple inte alltid varit först med ny teknik, men de har varit bäst på att paketera den så att den har fått ett genomslag.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

AppleSteve Jobs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.