Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tagga dina kompisars kläder

Publicerad: 12 april 2011, 05:06

Tagga och fråga om dina kompisars kläder på deras Facebookbilder. Belgiska modetidningen Flair har hittat ett sätt att koppla samman Facebook, läsarna och papperstidningen.


Modeveckotidningen Flair, som ägs av finska Sanoma, har tillsammans med reklambyrån Duval Guillaume dragit konsekvensen av insikten om att kvinnor inspireras främsta av vad andra kvinnor har på sig. Och det är vad kompisar har på sig som engagerar.

– Flairmode handlar om dig och mig och människor på gatan – människor kan relatera till vänners mode, inte kändisarnas eller fotomodellernas mode, säger Lander Janssens, strateg på Duval Guillaume.

De utvecklade Facebookappen Flair Fashiontag.

Användaren laddar ned appen, går in på kompisars Facebookbilder och taggar kläderna. Bilderna med frågor om kläderna som taggats publiceras på kompisens logg och i ett galleri på en Flair Fashiontag-sajt. Där publiceras även kompisens svar, vanligtvis i vilken butik de köpt de taggade kläderna.

De bästa bilderna och svaren publiceras sedan i papperstidningen.

Veckan efter att appen släpptes, 22 mars, ökade antalet fans på Flairs Facebooksida med 35 procent .

Ambitionen är att man ska utöka klädtaggningen med kartinformation om inköpsställe.

Kostnaden att utveckla appen låg under 30 000 dollar, enligt Sanoma.

</div>

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.