Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Talentum skapar gemensam webbredaktion

Publicerad: 3 juni 2009, 06:18

Talentums arbetstidsförkortning tvingar förlagets tidningar att skapa en gemensam webbredaktion.
– Vi håller på att skapa en gemensam produktionsapparat, säger Jon Åsberg, chefredaktör på Affärsvärlden.


Ämnen i artikeln:

AffärsvärldenAlma Talent

Drar ni ner på webben?
– Vi har en arbetstidsförkortning och den påverkar oss så att vi får en ny organisation. Bland annat bildar vi en gemensam produktionsapparat. Vi kommer ha en central webbdesk som kommer sköta publiceringen för allas sajter, säger Jon Åsberg.

Dagens Media står utanför men Affärsvärlden, Byggvärlden, Lag & Avtal samt Ny Teknik får en redaktion.
– Affärsvärlden kommer fortfarande stå för innehållet och kommentarer samt analyser för Affärsvärlden men det kommer bli en central redaktion som bearbetar allt material. I och med att det är en arbetstidsförkortning och att vi genom det här får färre arbetade timmar på redaktionen så kan man se det som att vi drar ner. Det blir färre arbetade timmar på både webb och tidning.

Tidigare har Affärsvärlden haft en redigerare för webb. Den personen kommer nu att flyttas till den nya centrala desken. Sedan har tidningen haft ett par reportrar som primärt har jobbat mot webben. De kommer nu att jobba mer mot tidningen.
– Vi har redan tidigare haft en redaktion även om vissa jobbat primärt mot webben och andra primärt mot tidningen. Men webbgänget har ibland skrivit för tidning och vice versa. Nu kan man se det som att vi slår samman det hela och webbgänget kommer jobba mindre uttalat mot webben framöver.

När ska organisationsförändringen vara klar?

– Snart, det är som rörlig materia som vi håller på att forma.

Hur känns det?
– Efter omständigheterna väl. Det är bara att rätta mun efter matsäcken. Det är där vi står. Det är tuffa tider så vi får agera och det är det vi gör. Målet är att det ska märkas så lite som möjligt för läsarna.  

Kommer ni att jobba vidare så här även när det blir bättre tider?

– Vi kommer nog behålla det bästa av båda världarna. Ökad flexibilitet är nyckel, säger Christer Björkin, vd på Talentum.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

AffärsvärldenAlma Talent

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.