Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Talentum startar reportagebyrå

Publicerad: 4 september 2009, 08:04

Talentum och Stiftelsen Fritt Näringsliv startar tillsammans en reportagebyrå för ekonomijournalistik. Pär Isaksson på Affärsvärlden blir chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Christer BjörkinTalentum

Christer Björkin, vd på Talentum

Talentum, som bland annat ger ut tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik, startar det nya företaget Talentum Reportage.
– Företaget ska ta fram djuplodande ekonomijournalistik. Bortsett från Affärsvärlden är det nästan inga medier idag som ägnar sig åt det, säger Talentums vd Christer Björkin.

Pär Isaksson på Affärsvärlden blir chefredaktör för verksamheten. Han kommer i sin tur främst att jobba med frilansjournalister för att ta fram reportagen. De kommer sedan att bjudas ut till intresserade medier. Affärsvärlden har ingen förtur.
– Det finns inga sådana avtal utan det är upp till Jon Åsberg att köpa in reportage om han tycker att de är intressanta. Veckans Affärer är också välkomna som kunder.

Bolaget startas tillsammans med Stiftelsen Fritt Näringsliv. De har skrivit ett avtal om att driva verksamheten i tre år. Talentum äger bolaget, men Christer Björkin vill inte avslöja hur mycket pengar som satsas.
– Det är betydande belopp och vi hoppas att den här verksamheten ska leva betydligt längre än de tre år vi nu skrivit avtal om.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Christer BjörkinTalentum

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.