Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Talentum Sverige går back

Publicerad: 12 februari 2016, 08:36

Talentums svenska magasinverksamhet minskade omsättning och resultat under 2015.


Ämnen i artikeln:

Talentum

Nettoomsättningen för 2015 ökade för den finska koncernen Talentum, som nyligen köptes upp av Alma Media, till 72,6 (72,3) miljoner euro. Koncernen redovisade en vinst före engångskostnader på 5,4 (4,1) miljoner euro. Rörelseresultatet efter engångskostnader ligger dock på -6 (-3,4) miljoner euro.

Den svenska tidningsverksamheten visade en nettoomsättning på 16,9 (18,1) miljoner euro. Besparingarna i Sverige kunde inte kompensera för nedgången i annonsförsäljningen, vilket innebar en förlust på 0,2 miljoner euro. Under 2014 gjorde den svenska verksamheten en vinst på 0,2 miljoner euro.

Som ett resultat av det minskade resultatet har Talentum skrivit ned verksamheten i Sverige med 90 miljoner kronor, vilket Resumé berättade om tidigare i år.

– Det var ett svårt år i Sverige och fjärde kvartalet sjönk under förväntningarna. Under det sista kvartalet 2015 har en nedskrivning på 9,9 miljoner euro redovisats för Magazine Business Sverige. Vi kommer fortsätta vidta åtgärder för att förbättra verksamheten, säger Talentum Sveriges vd Aarne Aktan.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Talentum

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.