Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Talentums nya hot mot facket

Publicerad: 10 december 2014, 16:21

Ledningen på Talentum har tidigare hotat med att journalisterna ska sägas upp och outsourca platserna. Under dagens förhandlingar kom Talentum med nya krav.


Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Resumé har tidigare skrivit om Talentums hot. Alla skulle sägas upp om de inte gick med på lönesänkning och arbetstidsförlängning – något som skulle göra så att de anställda förlorade 3 000 kronor i månaden. Detta gick facket med på i utbyte mot ett löfte om att ingen skulle sägas upp inom 12 månader för att bli utbytt av bemanningsanställda, outsourcingpersonal eller frilansare.

Enligt Journalistförbundet riktas nu ett nytt krav mot dem: att de ska dra tillbaka sin talan om skadeståndskrav för brott mot MBL-lagen och utvecklingsavtalet i samband med uppsägningar som skedde för några år sedan.

I ett pressmeddelande skriver klubbens ordförande Eddie Pröckl:

"Det handlar om att förbundet ska tvingas gå med på en förlikning under hot, på företagets villkor (...) Journalistklubben har under hot om outsourcing och löften om anställningsgaranti gått arbetsgivaren till mötes på alla punkter som handlar om de lokala avtalen, och därmed avstått från betydande värden i tid och pengar för de enskilda medlemmarna. Nu visar det sig att det är meningslöst, och förhandlingen egentligen i huvudsak handlar om en fråga som klubben inte äger.

Journalistklubben vid Talentum i Sverige protesterar mot detta exempellösa agerande, som näppeligen gagnar något intresse som företaget Talentum eller dess ägare eller kunder till äventyrs kan tänkas ha"

Talentum ger bland annat ut Ny Teknik, Affärsvärlden och Dagens Media.

Resumé har sökt produktionschefen Peter Edhäll på Talentum.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.