Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tapp för Aftonbladet

Publicerad: 30 oktober 2014, 07:08

Schibsted presenterar Q3.

Aftonbladet tappar både i vinst och omsättning för tredje kvartalet, medan koncernsystern SvD vänder till vinst, Bob Hund gör succé med Facebook-inlägg, och det hatade typsnittet Comic Sans fyller 20. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalAftonbladetSvDSchibstedKarlavagnen

Tapp för Aftonbladet – uppåt för SvD
Aftonbladet minskar både sin vinst och sin omsättning för tredje kvartalet. Rörelseresultatet är 61 miljoner kronor för tredje kvartalet, mot 74 i fjol. Omsättningen minskar också, till 494 miljoner kronor (507). Svenska Dagbladet gör däremot ett positivt rörelseresultat tredje kvartalet, på fyra miljoner kronor (SEK), mot -14 miljoner i fjol.  Omsättningen sjunker samtidigt kraftigt, till 217 (230) miljoner kronor.

Både Schibstedkoncernen totalt och Schibsted Sverige förbättrade rörelseresultatet tredje kvartalet

– Det är ett bra resultat som beror på både ökade digitala intäkter och effektiviseringar. Våra verksamheter når mer än två tredjedelar av alla svenskar varje dag. Vi har en gemensam styrka som är unik, säger Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa hela rapporten

Bob Hunds virala framgång
Bob Hund har sålt sina instrument. När de nu vill låna utrustning för spelningar i Borås och Skövde har popgruppen bett fansen om hjälp. Facebook-inlägget med en lånelista på på 25 saker har blivit en viral framgång, skriver Aftonbladet. Därmed även ett lyckat pr-knep.

Skrivare och webbkameror lätta byten för hackare
Enligt DN är många svenskars skrivare, webb­kameror och backup-hårddiskar exponerade mot internet. ­Därmed är de åtkomliga för vem som helst och lätta byten för hackare.

Hatat typsnitt fyller 20
Comic Sans – ett hatat typsnitt – fyller 20 år.
– Det har blivit så hatat för att det har använts på fel sätt i fel sammanhang. Allt som skulle se lite personligt och barnsligt ut skulle typograferas i Comic Sans, vilket det inte var tänkt för, säger Arina Stoenescu, typografiforskare på Södertörns högskola till TT/Omni.

Dregen leder Karlavagnen
Rockstjärnan Dregen blir gästprogramledare för klassiska Karlavagnen i P4.
Han ska leda programmet under två måndagar, den 3 och 10 november.
– Jag har lyssnat på 'Karlavagnen' sedan mina tonår fram tills i dag i turnébussen. Mina minnen av programmet är väldigt kopplade till ”motorväg och mörker”. På ett positivt sätt alltså, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.