Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Täppas i krismöte med SR efter debattartikel

Publicerad: 11 oktober 2012, 11:54

Täppas Fogelberg.

Foto: Carina Jäderström.

En kontroversiell debattartikel där programledaren Täppas Fogelberg uttrycker sin vilja att ta bort konstnären Lars Vilks polisskydd fick Sveriges Radio att se rött. Klockan ett i dag blev radioprofilen inkallad till möte med ledningen.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Täppas Fogelberg är programledare för "Ring P1" och mångårig medarbetare på Sveriges Radio. Nu kan han hänga löst.

Klockan ett i dag inkallades radioprofilen till en krismöte med ledningen på Sveriges Radio. Orsaken- artikeln "Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd"som publicerades på SVT:s debattsida den 5 oktober. I den omtalade debattartikeln uttrycker radioprofilen bland annat vill ta bort konstnärens polisskydd. Det skriver Aftonbladet.
– Det vore tråkigt om jag fick sparken, säger Täppas Fogelberg till tidningen.

I en kortare text i gårdagens DN Debatt uttryckte Sveriges Radios Björn Löfdahl och Susanne Helsing att de inte ställer sig bakom sin kollega under rubriken "Fogelberg har brutit mot våra programregler".

– Jag vill inte säga så mycket, för att inte trassla till det ytterligare. Jag har i affekt skrivit en för yvig debattartikel i ett kontroversiellt ämne, och Sveriges Radio har ett avtal med staten om opartiskhet – och det är heligt alltså, tafsar man på det så blir det trassel, berättar Täppas Fogelberg för Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.