Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tarras på dubbla stolar

Publicerad: 3 mars 2011, 15:56

Elisabeth Tarras-Wahlberg har ett löpande kontrakt med TV4:s samhällsredaktion. Samtidigt har hon arbetat som Kreab-konsult åt regeringen.


Ämnen i artikeln:

KreabElisabeth Tarras-WahlbergTV4

Elisabeth Tarras-Wahlberg: Foto: Resumé.

– Jag har haft kännedom om att Elisabeth var i Kina på Kreabs uppdrag under förra året men inte några detaljer om uppdragets karaktär, säger Fredrik Lundberg som är samhällschef för TV4.

Enligt en Kreabfaktura till Regeringskansliet från september ifjol har hovets tidigare presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg utfört ”rådgivning, utbildning och förberedelser” för 60 000 kr + moms. Fakturan betalades senare av UD.

– Du, vad det handlade om var att jag hjälpte till att informera guider och platspersonal i den svenska paviljongen i Shanghai inför de kungliga besöken, säger Elisabeth Tarras Wahlberg

Tycker du att det blir något problem med rollerna här, om du jobbar åt en samhällsredaktion samtidigt som du jobbar åt regeringen?
– Jag kan inte se någon conflict of interest här. Jag berättade om den svenska kungafamiljen och gav en historisk bakgrund. Det är faktiskt ungefär samma uppdrag som jag gjorde åt  TV4.

Oskar Schönning

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.