Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

#Tbt lyfter MySpace

Publicerad: 15 januari 2015, 12:24

Torsdagar är en bra dag för MySpace.

Foto: Skärmdump från hashtaggen #tbt på Twitter.

Nostalgin verkar ha räddat MySpace. Enligt vd:n själv har fenomenet "Thowback thursday", som går ut på att folk postar gamla bilder på sociala medier, genererat supertrafik.


Ämnen i artikeln:

Myspace

Det är i en intervju med Wall Street Journal som Tim Vanderhook, vd för MySpace, berättar om trafikökningen. Han säger att MySpace nu har 50 miljoner besökare i månaden, vilket om det stämmer skulle innebära en ökning jämfört med året innan på 575 procent.

Fenomenet "throwback thursday" har fått en enorm spridning världen över och blivit något som både kändisar och "vanligt folk" sysslar med. Nu tror alltså vd:n att "throwback thursday" ska vara den räddande ängeln för den sociala plattformen. Folk har helt enkelt fått ett enormt sug efter att leta upp gamla bilder på sina gamla Myspace-sidor.

– MySpace var tidigt en platform för att dela bilder på. Vi ser fortfarande en hel del personer som kommer tillbaka för att plocka sina gamla fotografier. De kanske inte besöker oss varje dag, men de loggar in då och då, säger han till Wall Street Journal.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Myspace

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.