Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

TBWA hade ett skiftande 2017

Publicerad: 23 augusti 2018, 07:03

Kalle Widgren, vd TBWA. Montage av Andreas Elgstrand.

Foto: Pressbild

Under 2017 minskade TBWA i omsättning, rörelseresultat och vinstmarginal – men vd Kalle Widgren ser positivt på framtiden.


Ämnen i artikeln:

BokslutTBWA

TBWA beskriver 2017 som ett år med två olika delar. Ett svagare första halvår byttes ut av ett bättre andra, där nya samarbeten med bland andra Unicef, Brämhults, God Morgon och Audi inleddes. Under 2017 omsatte TBWA 58 miljoner kronor, vilket är en rejäl minskning från föregående års 92 miljoner.

Byrån visar även upp ett negativt rörelseresultat på minus 868 000. Även det en minskning från 2016 då rörelseresultatet låg på cirka tre miljoner kronor. Vinstmarginalen för 2017 skrivs till -1,5 procent. 2016 hade man en vinstmarginal på 3,29 procent.

Kalle Widgren, vd på TBWA, vill dock inte gå så långt och kalla det för en kris.

– Vi gjorde några större inköp åt våra uppdragsgivare under 2016 vilket gjorde att det året sticker ut. Vår affärsidé är inte att tjäna pengar på inköp och det spelar mindre roll att skillnaden i just omsättning är så stor. Även om vi självklart inte kan vara nöjda med resultatet finns det många bra saker som hänt senaste året. Vi har vunnit flera nya uppdrag för bland annat Stockholm Exergi, Audi, Brämhults, Unicef, God Morgon och Söderberg & Partners. Vi har dessutom vuxit från 26 till 35 personer sedan årsskiftet, säger Kalle Widgren till Resumé.

Sedan årsskiftet säger Kalle Widgren att man ökat i antalet anställda, från 26 till 35 personer.

Hur ser du på framtiden?
– Vi har lyckats med flera viktiga saker. Breddat vårt erbjudande genom att anställa begåvade och sympatiska människor, vunnit intressanta uppdrag och jobbat intensivt med att bli en mer jämställd byrå. Till exempel är vi nu äntligen 50 procent kvinnor i kreatörsgruppen. Men det finns mycket kvar att göra på många områden. Det ska bli kul.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

BokslutTBWA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.