Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tecknaren: Jag fick sparken av DN på stående fot

Publicerad: 28 september 2015, 11:33

Hans Lindström har fått lämna DN.

Foto: Montage/Wikimedia Commons.

UPPDATERAD. Satirtecknaren Hans Lindström har fått lämna Dagens Nyheter. Nu uppmanar han sina fans att mejlbomba chefredaktören.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPeter Wolodarski

Hans Lindström har tecknat för DN:s Namn och nytt-sida i mer än femton år. Nu har han för andra gången blivit av med sitt uppdrag för tidningen.

"Jag har tecknat i Dagens Nyheter under hela det här seklet. Häromdagen fick jag emellertid ett mejl om att jag fått sparken på stående fot" skriver han på den egna sajten.

Det är andra gången Hans Lindström tvingas sluta jobba för tidningen. I samband med ett sparpaket 2010 blev han uppsagd, och startade även då ett mejluppror mot den dåvarande chefredaktören Gunilla Herlitz.

Nu ber han på nytt om att folk ska protestera.

"Jag vill inte spjärna emot själv - det verkar lite gallsprängt. Och djungelns lag råder inom dagstidningsvärlden. Fler än jag drabbas. Men det vore ju rätt njutbart om nuvarande chefredaktören Peter Wolodarski fick en jävla massa protestmejl" skriver han.

Hans Lindström har tidigare kritiserats för att hans satirteckningar ansetts vara rasstereotypa.

DN:s kulturchef Björn Wiman försvarar beslutet att avsluta samarbetet:
– Hans Lindström är en av många som DN samarbetar med på frilansbasis och han har därför inte fått "sparken" av tidningen. Vi har haft ett utmärkt samarbete med honom och också tackat honom för många goda år i DN. Vi ser hela tiden över våra samarbeten och möjliga förändringar och erbjöd Hans Lindström att fortsätta teckna under en övergångstid. Givetvis är det tråkigt att vårt samarbete avslutas på det här sättet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.