Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tekniskt haveri på TT

Publicerad: 21 juni 2016, 07:48

Besökare på TT:s sajter möts av ett felmeddelande.

Foto: TT/Montage

Nyhetsbyrån har inte kunnat leverera bilder eller texter på flera timmar. Plattformsbyte uppges ligga bakom.


Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Nyhetsbyrån TT har via ett mejl meddelar att man har tekniska problem inom sina digitala tjänster – inklusive den enga mejltjänsten. I mejlet ber man om ursäkt för problemet och uppger sig arbeta med en lösning.

TT har inte kunnat leverera varken bilder eller texter på flera timmar. Resumé har tidigare fått uppgifter om att det rört som om ett problem relaterat till ett plattformsbyte. Men det dementerar Daniel Kjellberg, redaktionschef på TT.
– Vi håller på att jobba med en ny kundwebb, men det har inget med det tekniska problemet att göra, säger han.

Daniel Kjellberg berättar att man har problem med hårdvaran – med andra ord hårddiskar hos en underleverantör där man lagrar sitt material.
– Det här har lett till såväl interna som externa problem. Det är väldigt frustrerande för redaktionen, då vi inte kan få ut material till våra kunder. Vi beklagar problemet djupt, men hoppas kunna komma igång så snart som möjligt.

När kommer ni vara på banan igen?
– Jag vågar inte säga om det är minuter eller något annat det rör sig om. Men jag hoppas att det ska lösas så snabbt som möjligt.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.