Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Telenor in på streaming-marknaden

Publicerad: 31 juli 2013, 07:04

Om en månad tar Telenor upp kampen om streaming-kunderna i Sverige. Och som ess i rockärmen kommer de att kunna visa samma serier som HBO-Nordic.


Ämnen i artikeln:

TelenorHBO NordicNetflix

Telenor kommer om en månad att lägga ut sin streaming-tjänst Comoyo på bred front. Det berättar Dagens Industri i dag.

Comoyo kommer att fungera på samma sätt som Netflix och HBO-Nordic, alltså genom att erbjuda strömmande video med fokus på tv-serier. Till skillnad från konkurrenterna kommer Comoyo inte att ha något eget material att visa, men genom att avtal med Bonniers C More har det fått ett riktigt äss i rockärmen.

– Vi har ett avtal med C More  Film som har ett avtal med HBO, vilket gör att vi får serierna ett dygn efter att de visats i USA, säger Comoyos informationschef Hanne Knudsen till Dagens Industri.

Med andra ord kommer HBO Nordic att få konkurrens om sina egna serier. Och eftersom Comoyo kommer att kosta 99 kronor i månaden mot HBO Nordics 129 kronor, så befinner sig den amerikanska spelaren i en jobbig situation.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

TelenorHBO NordicNetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.