Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Telia kan få betala miljardbelopp till Bonnier

Publicerad: 18 juni 2018, 08:06

Foto: Montage: Yasmine Winberg

Enligt obekräftade uppgifter till SvD har Telia och Bonnier ingått ett avtal som gör att Telia måste kompensera Bonnier Broadcasting även om köpet inte blir av.


Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier BroadcastingMTG

Resumé kunde den 25 maj avslöja att Telia slutförhandlade om ett uppköp av Bonnier Broadcasting. Uppköpet handlar om Bonniers tv-verksamhet, där kanalerna TV4, CMore och MTV3 ingår.

Mikael Damberg, svensk näringsminister, har tidigare meddelat att regeringen kan komma att stoppa Telias köp av Bonnier Broadcasting. Enligt obekräftade uppgifter till SvD har parterna dock redan ingått ett avtal, där Telia kommer betala ut ett belopp även vid utebliven affär.

Enligt uppgifterna så rör det sig om runt tio procent som kompensation för den ursprungliga avgiften. Det skulle i så fall innebära att Telia kommer betala Bonnier Broadcasting cirka en miljard för utebliven affär, då hela affären bedöms ligga på tio miljarder.

– Det är uppseendeväckande med tanke på att det dels är ganska ovanligt med den här typen av avtal vid den här typen av affär i Sverige. Sedan är beloppet ganska saftigt, säger en person med viss insyn i förhandlingarna mellan Telia och Bonnier, till SvD.

Telia förnekar i sin tur att ett avtal skulle finnas.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.