Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Telia köper in sig i Spotify

Publicerad: 10 juni 2015, 07:19

Telia går in som ägare i Spotify.

Telia pumpar in nästan en miljard kronor för 1,4 procent av Spotify. Totalt värderas hela bolaget nu till cirka 70 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Daniel EkTeliaSpotify

Kampen mellan musiktjänsterna trappas upp. Telia Sonera investerar nära en miljard kronor i Spotify. För det får telejätten 1,4 procent av streamingtjänsten.

Bolagen startar dessutom ett samarbete och etablerar team som ska "driva gemensam innovation inom mediadistribution, kundinsikt, dataanalys och annonsering", enligt pressmeddelandet.

Jätteaffären, på 115 miljoner dollar, är en del av ett strategiskt samarbete mellan bolagen.
–     Vi har en lång och fantastisk relation med Telia Sonera och jag är nöjd över att vi kan ta den till nästa nivå tillsammans genom det här strategiska samrbetet, säger Spotifys grundare Daniel Ek i pressmeddelandet.

I går lanserade Apple sin nya tjänst för strömmad musik. Spotify står inför en strid på flera fronter mot både nya Apple Music och Tidal, som ägs av artisten Jay Z. Enligt Wall Street Journals digitalsajt Digits har Spotify tagit in nytt kapital från fler investerare; hela 4,4 miljarder kronor. Det innebär en värdering för företaget på ungefär 70 miljarder kronor, skriver SvD.

För Telia är affären en del av strategin att fokusera på mer innovation.
– Vi bygger nästa generations telekombolag där innovation är helt avgörande för vår framgång. Spotify är ett fantastiskt företag som kunderna uppskattar enormt och med ett innovationsarbete i världsklass. Jag ser verkligen fram emot att som investerare och partner vara en del av Spotifys fortsatta resa, säger Johan Dennelind, koncernchef och vd, TeliaSonera.

Katarina Ekspong

Ämnen i artikeln:

Daniel EkTeliaSpotify

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.