Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Telia-Sonera stänger ner 1100 mobiltelefoner

Publicerad: 27 juni 2013, 11:40

Om du har en köpt en begagnad mobiltelefon från 2011 riskerar du att den blir avstängd i nästa vecka. Det skriver i dag Expressen


Telefonerna kommer från en stöldhärva i Göteborg 2011 då en Göteborgschef på Telia-Sonera ska ha beställt 1100 mobiltelefoner och hämtat ut dom utan att betala, enligt åklagaren. Telefonerna ska sedan ha sålts vidare av medhjälpare.

I samråd med polisen har Telia-Sonera nu beslutat att stänga ner telefonerna som stulits. Det betyder att de blockeras och inte längre kan ansluta till mobilnätet, trots att de har giltiga abonnemang.

– Det är normal rutin att stänga ner telefoner som stulits, säger Nicholas Rundbom, pressansvarig för mobila trafiken på Telia till Expressen.

Onsdagen den 3 juli stängs mobiltelefonerna ner. 130 av telefonerna har Telia-abonnemang. I övriga fall kommer Telia-Sonera att samarbeta med operatörerna Tele2, Telenor och 3. Abonnenterna kommer inte att få något meddelande innan deras telefoner blockeras.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.