Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Telias vd lämnar återbud : "ska medietränas"

Publicerad: 18 april 2012, 14:23

Lars Nyberg jagas av Janne Josefsson – ska medietränas. .

TeliaSoneras vd Lars Nyberg var inplanerad intervjugäst på Stora Annonsördagen i dag. Men med kort varsel hoppar han av på grund av Uppdrag granskning-programmet i kväll. – Han ska medietränas, säger Elisabeth Thörnsten, kommunikationschef på Sveriges Annonsörer. Detta förnekas dock av bolaget.


Ämnen i artikeln:

TeliaLars NybergStora Annonsördagen

I kvällens Uppdrag granskning ställer Janne Josefsson TeliaSonera mot väggen för att bolaget "hjälper Vitrysslands diktator Lukasjenko att jaga oppositionella”.

Lars Nyberg var ett av dragplåstren på Stora Annonsördagen i dag. Men Teliabossen meddelade med kort varsel att han hoppar av på grund av SVT:s granskning.

– Vi fick beskedet för några timmar sedan. Det som presenterades från scenen var att eftersom Uppdrag Granskning jagar honom så ska han medietränas inför kvällens inslag. De har gjort den prioriteringen, säger Elisabeth Thörnsten, kommunikationschef på Sveriges Annonsörer.

– Men han har lovat att dyka upp nästa år på Stora Annonsördagen.

Teliasonera förnekar att anledning till Lars Nybergs avhopp är medieträning. Det handlade om tidsbrist, enligt Thomas Jönsson, chef för extern kommunikation.
– Han fick ett antal andra saker att göra i dag. Han skulle träffa finansmarknadsministern bland annat. Det står på TT, säger han.

Läs en längre intervju med TeliaSoneras kommunikationsdirektör Cecilia Edström i morgondagens pappersutgåva av Resumé – ytterst ansvarig för krishanteringen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.