Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Teodorescus svar på kritiken: ”Man ska aldrig lita på media”

Publicerad: 5 mars 2015, 06:43

Alice Teodorescu

Foto: Helené Furness/GP

GP:s ledarredaktör Alice Teodorescu slår ifrån sig kritiken, CP+B-grundaren Alex Bougsky startar ny byrå och MTG förnekar att de letar köpare i Ryssland. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Trevligt folkAlex BoguskyFredrik WikingssonMTGDavid CameronStefan LöfvenFilip HammarAlice Teodorescu

Teodorescus svar på kritiken
Den 1 mars tillträdde Alice Teodorescu som ny politisk redaktör på GP. Rekryteringen skapade en intern konflikt på GP där hennes nya kollegor ansåg beslutet att ta in den liberalkonservativa redaktören på ledarsidan– som har en socialliberal profil – inte var förankrat bland medarbetarna.
När Alice Teodorescu väl började fick hon en tuff start. När Gert Gelotte sade upp sig och Malin Lernfelt sjukskrev sig blev Alice Teodorescu och en vikarie ensamma på ledarredaktionen.

Ända sedan utnämningen har Alice Teodorescu sagt nej till intervjuer, men under torsdagen chattade hon med GP:s läsare. I chatten skriver hon bland annat att GP snart kommer att presentera förstärkningar på efter avhoppen. Hon meddelar också att ledarsidan kommer att vara liberal även i fortsättningen och framhåller att mångfalden är viktig för ledarsidan.

– Jag är en liberal som tror på individen och på dess förmåga, statens roll är att garantera lika rättigheter för människor, inte att ändra utfallet av våra val.   

När hon får frågan kring hur bråket på GP porträtterats i media svarar hon att rapporteringen varit överdriven:
– Man ska aldrig lita på media, oftast är det mycket värre och mycket bättre på samma gång.

Radiostation kan förlora tillstånd efter självmord
Radiostation 2DayFM i Australien busringde 2012 busringde till ett sjukhus i London där prins Williams fru Kate Middleton var inlagd, och låtsades vara drottning Elizabeth och prins Charles. Nu kan radiostationen få sin sändningslicens indragen, det skriver IbTimes.. Bara tre dagar efter att busringningen hade sänts i radio begick sköterskan som tog emot samtalet självmord. Australiens högsta domstol har slagit fast att radiostationen 2DayFM brutit mot lagen eftersom de sände busringningen utan samtycke från sjukhusets personal.

Filip och Fredriks film fick Löfven tårögd
Under onsdagen visades medieprofilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingssons film "Trevligt Folk" i riksdagen. Efter filmvisningen var statsminister Stefan Löfven tårögd.
– Jag både skrattar och gråter, det här är inspiration, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Alex Bougsky startar ny byrå
CP+B-grundaren Alex Bogusky ingår ett samarbete med kabel-tv bolaget Fusion för att starta den socialt nischade byrån Fearless. Till satsningen har han rekryterat de tidigare CP+B-cheferna Dagny Scott and Leslie Freeman. Byrån kommer främst att rikta sig till socialt drivna företag och organisationer där 360-graders kampanjer ska hjälpa dem att nå den unga publiken genom Fusions plattformar, det skriver AdAge.

Cameron nobbar tv-duell med Miliband
Storbritanniens premiärminister David Cameron planerar att bara delta i en enda tv-sänd debatt inför valet den 7 maj. Beskedet innebär att Storbritanniens premiärminister väljer att inte ställa upp på någon duell mot sin huvudmotståndare, Labourpartiets ledare Edward Miliband eftersom debatten han ställer upp på inkluderar samtliga partiledare, rapporterar BBC.

Britt Ekland lämnar TV3-såpa
Under den senaste säsongen av "Svenska Hollywoodfruar" hamnade Britt Ekland och Gunilla Persson i bråk. När serien kommer tillbaka i TV3 under april kommer sker det utan den förre Bondskådisen.
–Det gick inte att få ihop med hennes andra åtaganden, säger Susanne Nylén, tf presschef på MTG TV till Expressen.

MTG anpassar sig till ryska medielagar
Efter Rysslands hårdare regler om utländskt ägande i medieföretag letar köpare av sina aktier i ryska CTC Media, enligt den ryska affärstidningen Vedomosti. MTG:s Per Lorentz dementerar uppgifterna om att det råder en försäljningsprocess i intervju med TT. Men han bekräftar att CTC Media sedan i fjol försöker anpassa ägarstrukturen med rådgivares hjälp.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.