Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Teracom börjar bygga sjätte sändarnätet

Publicerad: 8 oktober 2009, 09:44

Teracom startar nu utbyggnaden av sjätte sändarnätet (mux 6) i digitala marknätet. Det innebär att nya tv-kanaler kan lanseras redan i år, skriver Teracom i ett pressmeddelande.


Crister Fritzson.

Investeringarna i mux 6 frystes i oktober 2008 eftersom PTS reglering av Teracom gjorde det omöjligt att investera i nya tjänste, skriver bolaget i ett pressutskick.

Beslutet öppnar bland annat upp för flera av MTG:s kanaler som vill in i digitala marknätet.

– PTS har presenterat ett förslag till ny reglering som gör det möjligt att återigen investera. Därför börjar vi nu en utbyggnad av mux 6, något vi planerat länge och som är mycket viktigt för att ge tv-tittarna fler kanaler och därmed stärka marknätets konkurrenskraft, säger Crister Fritzson, koncernchef på Teracom.

I oktober 2008 meddelade Teracom att  PTS prisregleringsmodell inte gav utrymme för investeringar och att den planerade starten av det sjätte sändarnätet var fryst i avvaktan på myndighetens nya marknadsanalys.

PTS kom i våras med en ny analys av tv-distributionsmarknaden och presenterade ett beslut som innebär att betal-tv-delarna av marknätet ska avregleras.

– Det är flera kanaler som fått tillstånd att sända och som tyvärr inte kunna göra det. Nu arbetar vi på att dessa kan lanseras. Exakt hur lång tid utbyggnaden tar går inte att säga, men under året hoppas vi på första sändningsstart, säger Crister Fritzson, i en presskommentar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.