Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Teracom gör över 600 miljoner kronor i vinst

Publicerad: 17 februari 2014, 13:26

Foto: www.kaknastornet.se

Statligt ägda Teracom Group gör nolltillväxt vad gäller omsättningen under 2013, men ökar rörelseresultatet med nära 140 miljoner kronor till 638 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

BoxerTeracom

Teracom konstaterar att konkurrensen på betal-tv-marknaden är fortsatt  tuff i Sverige och Danmark och att kraven på ökad valfrihet utmanar hela  branschen.

Här är det särskilt webb-tv som förväntas öka kraftigt.  

Teracom har nu utvecklat en tv-lösning som är anpassad till surfplattor och mobiler och som lanseras stegvis under 2014.

–  Vi står väl rustade för att börja utnyttja de möjligheter, men även  möta alla de utmaningar som detta paradigmskifte inom tv-tittande  innebär för hela vår bransch, säger Åsa Sundberg, vd och koncernchef på  Teracom Group i en kommentar.

Boxer i Sverige och Danmark har 900 000  betal-tv-kunder och har lyckats bromsa kundtappet under andra halvåret  år 2013 genom att erbjuda kunderna ökad valfrihet, enligt Åsa Sundberg.

Boxer Danmark har en marknadsandel på 14 procent och gör sitt första positiva rörelseresultat sedan etableringen år 2008.

Teracom  uppger också att radioaffären är ”relativt stabil”, men att de svenska  aktörerna avvaktar vad som händer i digitaliseringsfrågan.  

Enmansutredningen blir klar hösten 2014.

I Danmark finns det redan  digitalradio.

Teracom erbjuder tjänster inom radio, tv, datakom och  inplaceringar och service i infrastrukturen i Sverige och Danmark, medan  Boxer erbjuder betal-tv-tjänster i Sverige och Danmark.

Teracom-koncernen hade 700 anställda under 2013.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

BoxerTeracom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.