Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Terminator-glasögon är här

Publicerad: 5 april 2012, 07:13

Google bekräftade igår något som har misstänkts länge – att sökjätten är i full färd med att utveckla virtuella glasögon som använder all funktionalitet hos en smartphone, men som i stället styrs av rösten. Projektet går under namnet Project Glass.


Ämnen i artikeln:

GoogleCNN Money

I Terminator-filmerna har den avancerade robot som Arnold Schwarzenegger spelar utrustats med minst sagt avancerade solglasögon.

Nu visar det sig att Google håller på att utveckla något liknande. Sökjätten är nämligen i full färd att ta fram ett par glasögon som endast styrs med hjälp av rösten.

Enligt CNN Money kan glasögonen visa alltifrån textmeddelanden och kartor till olika kom-ihåg-meddelanden. Tanken  är också att det ska gå att visa videos, chatta, få vägbeskrivningar,  ta bilder och spela in samtal – allt enligt en video som Google har lagt  ut på Youtube.

Project Glass är långtifrån klart och Google har  meddelat att man endast valde att avslöja vad man håller på med för att  man vill få feedback utifrån.

Projektet har pågått i två år och  glasögonen föddes i Googles X  Lab, vilket är samma forskningsenhet som  har utvecklat en förarlös bil och också håller på att utveckla en  rymdhiss.

Google har inget datum för när glasögonen ska börja  säljas, men klart är i i alla fall att Google X-ingenjörerna har börjat använda prototyper av  glasögonen utanför laboratoriets väggar.

Man har dock ännu inte  bestämt om produkten ska fungera som en separat enhet eller drivas med  hjälp av en smart telefon, enligt CNN Money.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

GoogleCNN Money

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.