Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tero slutar – Fredrik börjar

Publicerad: 10 april 2012, 13:49

Tero Marjamäki (till vänster) lämnar Resumé för pr-branschen – hans efterträdare Fredrik Hazén (till höger) går i motsatt riktning.

Foto: Resumé.

Reportern Tero Marjamäki lämnar Resumé för pr-byrån Cohn & Wolfe. Hans efterträdare på Resumé blir Fredrik Hazén, senast på pr-byrån Hill & Knowlton.

Ämnen i artikeln:

ResuméTero Marjamäki

MH

Magnus Helander


Tero Marjamäki kom till Resumé 2009. Nu går han vidare till pr-branschen och byrån Cohn & Wolfe. Han börjar sitt nya jobb den 16 april.   

Varför slutar du på Resumé?
– Efter flera roliga, givande och intensiva år på Resumé känner jag att det är dags att pröva något nytt. Jag har som reporter bevakat reklam- och pr-branschen, det ska nu bli roligt att ta med mig mina kunskaper och bli en del av den.

Hur har tiden varit på Resumé?
– Den har varit väldigt omväxlande, och nyttig. Jag har också haft förmånen att jobba med riktigt duktiga arbetskollegor som kommit att bli nära vänner, så det känns såklart lite vemodigt att lämna.

Varför valde du pr-sidan?
– Det här var ett erbjudande som var för bra för att tacka nej till.  Cohn & Wolfe har många uppdragsgivare med ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Det känns också som att de är rejält på gång med flera nya uppdrag. På byrån jobbar också flera av Sveriges duktigaste konsulter, så jag ser fram emot att bli en del av teamet, säger Tero Marjamäki som tillträder sitt nya jobb den 16 april.

Tero Marjamäkis efterträdare på Resumé blir Fredrik Hazén som började i dag.

– Senast var jag på pr-byrån Hill & Knowlton (numera Hill + Knowlton Strategies) i 3,5 år som public affairs-konsult och affärsutvecklare. Desförinnan har jag bl.a varit redaktör på Stureplansgruppen och projektledare på Deasign, säger Fredrik Hazén.

Hur känns det att gå över till "andra sidan"?
–På tiden. Att ha ett stort omvärldsintresse är viktigt även när man jobbar som konsult, men det skall bli jättekul att få vara lite för nyfiken utan de begränsningar som den rollen innebär. Dessutom är Resumé en ovanligt bra tidning.

Många sökte den utlysta tjänsten.  

– Intresset har varit enormt för att jobba som reporter på Resumé och jag har en helt kartong med intressanta ansökningar som jag sparar. I Fredrik har vi hittat det vi söker hos en reporter. Han kombinerar breda erfarenheter från kommunikationsbranschen med bra skrivande. Jag tror han blir en toppenresurs här, säger Resumés chefredaktör Claes de Faire.

– Jag kommer att sakna Tero. Han har varit med oss i många år och längtar nu efter en spännande utmaning i byråbranschen. Lycka till säger vi alla dina kompisar och kollegor, avslutar Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev