Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Economist kan säljas för 5,4 miljarder

Publicerad: 10 augusti 2015, 06:05

The Economist kan snart byta ägare.

Prestigemagasinet kan snart byta ägare, Expressens chefredaktör kritisk mot SL och Donald Trumps ilska mot tv-ankaret. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonThe EconomistSverigedemokraternaDonald Trump

Uppgift: The Economist säljs för fem miljarder
Sommarens stora medieaffär var Nikkeis köp av Financial Times för drygt 11 miljarder kronor. Nu uppges familjen Pearson också vara på gång att sälja sin majoritetspost i prestigemagasinet The Economist, rapporterar FT med hänvisning till insatta källor. Prislappen uppger ligga kring 400 miljoner pund (cirka 5,4 miljarder kronor). Möjliga köpare är De Rothschild-familjen tillsammans med Agnelli-familjen genom bolaget Exor skriver CNBC.

När Pearson sålde Financial Times motiverade de beslutet med att de vill renodla sin verksamhet. Tidigare ska de ha legat i förhandlingar om att sälja The Economist till Hearst Corporation, men de ska av oklar anledning ha avbrutits.

Thomas Mattsson: "SL svek tryckfriheten"
Förra veckans stora mediehändelse vad Sverigedemokraternas kampanj vid Östermalmstorgs tunnelbanestation som revs ned av demonstranter. Många har upprörts över kampanjens budskap och kallat det rasistiskt. Men det är inte skälet till att SL inte tänker sätta upp kampanjen igen. Istället har de motiverat beslutet med att det handlar om säkerhetsskäl, vilket får Expresses chefredaktör att reagera. I sin kolumn "SL svek tryckfriheten" skriver han:

"Äkta antirasistisk kamp förs förstås – i en stabil demokrati som Sverige – med ickevåld, sakargument och med erkännande av yttrandefriheten (...) Sanna antirasister är sanna demokrater, och den som tror på demokrati sliter inte ned andras budskap. Därför var det också fel att inte sätta upp all SL-reklam igen, med en konstruerad bortförklaring om att detta inte gjordes på grund av "riskerna för personskador". Den missriktade omsorgen blir ju till incitament just för att göra om skadegörelsen igen".

Man gripen efter journalistmord
Den mexikanska fotojournalisten Rubén Espinosa och fyra andra kvinnor hittades torterade och skjutna i Mexico City förra veckan. Nu har en man gripits för dådet, och han erkänner sin inblandning skriver TT. Hittills i år har åtta journalister mördats i landet enligt Reportrar utan gränser.

"Media uppmanar folk att ta bilder"
Personer har blivit mer närgångna och försöker ta bilder vid olyckor. Orsaken är att medierna skriker efter läsarbilder säger fotografen Mikael Berglund till Sveriges Radio:
– Själva debatten blir motsägelsefull när tidningarna skriker ut att de vill ha läsarbilder samtidigt som räddningspersonal inte vill att man ska fotografera. Om jag är på plats och tar en professionell bild så säljer ändå en läsarbild bättre eftersom den inger mer dramatik, säger han.

Tar paus från egna serien
Komikern Louis CK tar paus från den egna serien "Louie" efter fem säsonger. Det är andra gången han tar ett avbrott, skriver Hollywood Reporter. Det finns ingen besked om, och i så fall när, det kommer en sjätte säsong.

Trumps ilska mot tv-ankaret
Presidentkandidaten Donald Trumps ilska mot Fox News-programledaren Megyn Kelly fortsätter. Orsaken är att hon ställde tuffa frågor till honom om hans påstådda kvinnohat. Till CNN sa han:
– Man kunde se att det var blod som rann ur hennes ögon, blod som kom ur henne...överallt. Se intervjun här.

Bill Murray gör comeback i Ghostbusters
Han ingick i originaluppsättningen när Ghostbusters nådde biograferna år 1984 och 1989. Nu har Hollywood Reporter bekräftat att han också kommer att ha en roll i den kommande tredje filmen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.