lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Guardian satsar på VR – läsaren får testa isoleringscell

Publicerad: 28 april 2016, 06:44

The Guardians läsare får virtuell upplevelse av isoleringscell, Facebook ökar vinsten med 200 procent och Tidningar och varumärken pressade att ta bort Snapchat-länkar från Twitter och Facebook. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterSpotifyInstagramFacebookMTGThe GuardianSnapchat

MF

Mårten Färlin


The Guardian satsar på VR – läsaren får testa isoleringscell
Hur känns det att spendera 23 timmar per dag i en sex kvadratmeter stor isoleringscell? Det frågar sig The Guardian som vill uppmärksamma de psykiska skador som isolering kan leda till, i sin nya virtuella satsning, skriver Digiday. Läsarna kan gå in på hemsidan och få en digital upplevelse själva.
Mediehuset uppges ha jobbat med satsningen i nio månader och isoleringscellen ska bara vara den första i raden av flera VR-upplevelser. Chefredaktör Aron Pilhofer säger till Digiday att VR inte är någon fluga, utan kommer att bli än viktigare redan inom det kommande året. Inte minst vad gäller affärsmöjligheter, menar han, och poängterar att projektet med isoleringscellen lockade sex stora sponsorer, varför kostnaderna kunde hållas nere.

Facebook ökar sin vinst med 200 procent
Under onsdagskvällen kunde det sociala nätverkets kvartalsrapport visa en enorm vinstökning från fjolåret, rapporterade flera medier, bland annat Omni. Första kvartalet 2015 redovisade Facebook en vinst på 512 miljoner dollar – men samma perioder 2016 landade på 1,5 miljarder dollar, vilket alltså är en ökning på nästan 200 procent. Omsättningen har dessutom ökat med 52 procent jämfört med ett år sedan.

MTG lanserar e-sportkanal
ESportsTV är MTG:s senaste satsning via e-sportbolaget ESL, som förvärvades 2015, rapporterar Di. Kanalen kommer att finnas på Viasats sattelitplattformar i Norden och Baltikum och är först i världen att sända sporten dygnet runt. Man för även samtal tv-distributörer och operatörer på flera håll i världen för att få ut kanalen globalt.

Instagram kan få svartvit design
”So fresh and so clean”. Så beskriver The Verge fotoappens nya svartvita design man uppger har testkörts av ett antal användare. På skärmdumpar som har skickats till tidningen kunde man notera att ikoner har ändrats och att designen har blivit vitare och luftigare. En talesman för Instagram berättar att exemplet bara är en av många provdesigner som rullas ut emellanåt. Huruvida designen blir ett faktum för alla användare får framtiden utvisa.

Spotify köper konsertfoto-tjänst
Musikjättens senaste förvärv är Crowdalbum som tar spelar in videor och tar foton i samband med musikevenemang och konserter, skriver Di. Materialet samlas i vad som benämns som ”visuella historier” som publiceras på sociala medier. Syftet med att köpa bolaget är att underlätta för artister att hitta och engagera sin publik, enligt Charlie Hellman, produktchef på Spotify. Ett exempel på bolagets visuella historier är den om Prince, som du kan se här.

Tidningar och varumärken pressade att ta bort Snapchat-länkar från Twitter och Facebook
I brist på bra funktioner för att hitta nya användare på Snapchat har många mediehus och varumärken valt att marknadsföra sina Snapchat-konton via konkurrerande sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Men enligt källor till Digiday är man ny pressade att sluta med det. Till exempel har Huffington Post tagit bort sin Snapchat-länk från Twitterkontot och valt att avstå från att kommentera beslutet till Digiday. Det finns dock inget i varken Twitter eller Facebooks policys som säger att marknadsföring av tredjeparter är otillåtet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev