Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Guardian skär ned

Publicerad: 25 januari 2016, 12:07

Den brittiska tidningen The Guardian ser ut att gå mot en brakförlust under räkenskapsåret som avslutas i mars. Kraftiga besparingsåtgärder planeras för att bromsa den negativa utvecklingen.


Ämnen i artikeln:

The Guardian

Enligt ett uttalande från tidningen från tidningen som Financial Times har tagit del av ska en femtedel av kostnaderna bort, det vill säga cirka 54 miljoner pund (vilket motsvarar omkring 660 miljoner kronor).

Enligt The Guardians koncernchef David Pemsel kommer alla kostnader att ses över i besparingsprogrammet samtidigt som arbetet med att införa någon form av månadsavgifter för att få tillgång till tidningens material fortsätter.

Koncernens krigskassa, som till största delen består av intäkter från försäljningen av näthandelssajten Auto Trader, har på ett halvår fram till nu rasat med över 100 miljoner till 735 miljoner pund (cirka 9 miljarder kronor).

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

The Guardian

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.