Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The New Yorker hyllar svensk pop

Publicerad: 27 november 2014, 08:49

The New yorker hyllar svensk popmusik i sitt senaste nummer.

Den amerikanska The New Yorker hyllar svensk popmusik i det senaste numret av tidskriften. I artikeln nämns bland annat producenten och låtskrivaren Max Martin, artisterna Tove Lo och Mapei. Tidningen skriver att det svenska ljudet kan ha blivit det regerande pop-språket i världen.


Ämnen i artikeln:

ABBA The Museum

”Vilka regerar poplistorna? Svenskar.” Det skriver den amerikanska tidskriften The New Yorker som i en artikel hyllar det svenska popundret både för Sveriges låtskrivare och för våra artister.

Tidskriften har gjort en kartläggning av det svenska popundret som tar avstamp under 1970-talet då ABBA dominerade pop-listorna. Vidare hyllas Max Martin som låtskrivare till artister som Taylor Swift och för succéerna med Backstreet Boys och Britney Spears.

Stockholm jämförs med den amerikanska staden Nashville som beskrivs som ett centrum för profesionella låtskrivare och producenter.

Den svensk-amerikanska artisten Mapei spås också vara i början av sin karriär. ”Det spelar ingen roll om Mapei gör några felsteg i sin karriär, så länge hon behåller sin plats i Stockholm” skriver The New Yorker.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

ABBA The Museum

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.