Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Newsroom väcker starka reaktioner i USA

Publicerad: 10 december 2014, 09:37

Senaste avsnittet av The Newsroom anklagas för att visa en förlegad syn på våldtäkt.

Foto: Pressbild

Det senaste avsnittet av tv-serien The Newsroom har skapat debatt i USA. Kritiken som riktas mot avsnittet handlar om att tv-serien visat en förlegad syn på våldtäkt. Seriens manusförfattare säger sig vara glad över reaktionerna.


Ämnen i artikeln:

The Newsroom

I söndagens avsnitt av serien The Newsroom startar en kvinnlig collegestudent en hemsida där våldtäktsoffer kan lägga ut namnen på förövarna. Hon startar hemsidan efter att hennes anmälan av våldtäkt inte väckt något åtal.

När sedan en reporter i serien ska träffa collegestudenten, innan hon i ett tv-program ska möta männen som anklagats för våldtäkt, uppmanas hon av reportern att inte ställa upp. Anledningen ska vara att reportern anser att männen då skulle riskera att få framtiden förstörd på grund av anklagelserna.

Nu riktas stark kritik mot avsnittet som anses ha en förlegad syn på våldtäkt.  

”Det senaste avsnittet av The Newsroom skulle inte kunna vara värre” skriver amerikanska Time.

”Senaste avsnittet var en katastrof” skriver Salon.

Kritiken har också riktats mot manusförfattaren Aaron Sorkin som i ett debattinlägg säger att han förstår att avsnittet väckt reaktioner och att det har gjort honom glad.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

The Newsroom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.