Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Phone House vd angriper SVT

Publicerad: 21 februari 2011, 11:15

SVT granskar säljkulturen i The Phone House med hjälp av dold kamera. Vd Daniel Lindholm går nu till attack mot metoden. – Det känns givetvis oerhört bekymmersamt, säger han.


Ämnen i artikeln:

SVTThe Phone House

Daniel Lindholm, vd på The Phone House. Foto: Pressbild.

Resume.se skrev tidigare idag om den kommande dokumentären ”Säljsekten”, där en anställd filmar med dold kamera hur det går till inom företaget. I filmen har man också pratat med tidigare anställda som vittnar om skräckförhållandena inom företaget.

The Phone House vd Daniel Lindholm har själv inte sett filmen i sin helhet. Men han känner sig bekymrad av vad som komma skall.

– Det verkar som att programmet ger en oerhört vinklad bild. Så som det framställs känner vi inte igen oss i, säger han.

Enligt Daniel Lindholm kommer det inspelade materialet från en verksamhet som idag är nedlagt. Anledningen är att kundupplevelsen inte har fungerat, att arbetsmiljön inte var tillfredställande och att verksamheten inte gick med vinst. Han hoppas att det ska framgå klart i programmet.

– Vi kan inte uttala oss om helheten. Men givetvis får vi djupt beklaga om det finns medarbetare som känner sig illa behandlade. Det är det värsta som kan hända ett företag, säger han och fortsätter:

– Jag blir ledsen för att folk har mått dåligt, och för att filmen verkar ge en helt felaktig bild. Vi har många medarbetare som jobbar här och vet att det inte stämmer, säger Daniel Lindholm.

Att SVT har använt sig av dold kamera för att filma mycket av materialet känner han sig mycket skeptisk till.

– Det är en kontroversiell metod. I vilket företag som helst kan man hitta olyckliga uttalanden och missnöjda medarbetare. Klipper man sen ihop det till ett koncentrat kan det bli oerhört missvisande, om det inte blandas upp med undersökningar som i vårt fall visar att 90 procent är nöjda med sitt arbete, säger Daniel Lindholm.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTThe Phone House

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.