Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Sun planerar The Sun on Sunday

Publicerad: 11 november 2011, 08:21

En fjekad etta av The Sun on Sunday från tidningen The Poke

I somras lades News of the World ned efter avlyssningsskandalen. Nu återuppstår den efter nyår som Sun on Sunday.


Ämnen i artikeln:

News of the WorldThe Sun

Under gårdagen förhördes James Murdoch, chef för mediebolaget News Corp, av det engelska parlamentet. Anledningen var att parlamentsledamöterna ville ha fler svar om avlyssningsskandalen på News of the World. Tidnngen var Englands största helgtidning men News Corp lade ned den i somras för att mildra skandalen.

På en direkt fråga förklarade Murdoch att om det skulle komma fram att även systertidningen The Sun använt sig av olagliga avlyssningsmetoder är det inte uteslutet att man skulle även skulle lägga ned den tidningen.

Samtidigt skriver The Guardian att det finns långt framskridna planer att återta tabloidmarknaden på söndagar genom nya The Sun on Sunday.

Ett team med designers och redaktörer har framme en dummy och en dedikerad säljstyrka finns redan på plats. Efter nedläggningen av NoW svällde plötsligt personalstyrkan på systertidningen The Sunt med 60 personer som i dag jobbar med tillfälliga projekt.

Källor till The Guardian uppger att troligtvis kommer nya The Sun on Sunday ut första gången i slutet av januari nästa år.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

News of the WorldThe Sun

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.