onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Sun publicerar smygtagna bilder på sovande BBC-journalister

Publicerad: 16 november 2017, 13:11

Den brittiska tabloiden publicerar ett flertal bilder på BBC-medarbetare som sitter och sover på kontoret. Men det brittiska public service-bolaget slår tillbaka.

Ämnen i artikeln:

Public ServiceBBCThe Sun

FT

Fredrik Thambert


The Sun är kända för sin hårdföra kampanjjournalistik och har genom åren varit starkt kritiska mot BBC. I dag publicerar tabloiden en serie smygtagna fotografier inifrån BBC News redaktion på medarbetare som sitter och sover vid sina skrivbord på arbetstid.

Bilderna är tagna av en anonym källa under perioden 2013 till i våras, under nattpassen på BBC:s nyhetsredaktion i London.
– På ett 12-timmars pass gör vissa medarbetare uppskattningsvis en timmes jobb, säger uppgiftslämnaren till The Sun.

Personen i fråga är starkt kritisk till slöseriet med licensbetalarnas pengar som hen anser vara fallet.
– Om BBC hade varit ett privat företag skulle de här människorna ha fått sparken, säger källan till The Sun.

Men tidningens publicering är omstridd och har fått hård kritik i sociala medier. BBC News har tillbakavisat bilden som The Sun förmedlar i sin artikel.
– Det här är en vilseledande story om människor som arbetar långa nattpass. Vad de gör på sina raster är upp till dem. BBC är väldigt tacksamma för sina journalister som arbetar hela natten för att se till att landet har den bästa nyhetsservicen när det vaknar på morgonen, säger en talesperson enligt iNews.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev