tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

The Suns uppmaning: hindra "Gazza" från spriten

Publicerad: 11 juli 2013, 10:56

The Suns etta i dag.

Brittiska tabloiden The Sun uppmanar i dag alla läsare att hindra alkoholiserade ex-fotbollsproffset Paul Gascoigne från att köpa alkohol. Men kampanjen har stött på kritik.

Ämnen i artikeln:

The Sun

FT

Fredrik Thambert


Paul "Gazza" Gascoigne, en gång firad engelsk fotbollshjälte, lider av svår alkoholism. Nyligen lades han in på en klinik i USA för att komma till rätta med sitt drickande. Men sedan han återvände till England har han påträffats redlöst berusad vid flera tillfällen.

Det får tabloiden The Sun att ta till med klassisk kampanjjournalistik i dagens upplaga. Förstasidan pryds med texten "A plea to landlords, shopkeepers and his fans...Don't give this man drink" och är markerad med streck som visar att läsarna ska klippa ut den och sätta upp runt om i landet.

Paul Gascoignes vän, tidigare cricketstjärnan Ronnie Irani, stöttar tidningens initiativ i en intervju. Men i sociala medier får kampanjen, enligt Sportbladets sammanställning, svidande kritik från människor som menar att The Sun exploaterar Gazzas olycka för att sälja fler lösnummer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev