Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Thomas "Malmen" Malmquist död

Publicerad: 7 augusti 2012, 12:43

Thomas "Malmen" Malmquist blev 66 år.

Foto: Robban Andersson.

Expressen har sorg. Tidningens legendariske sportchef och krönikör Thomas "Malmen" Malmquist är död. Han förlorade kampen mot cancern och avled i morse, 66 år gammal.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Thomas Malmquist började på Expressen 1967 och jobbade på tidningen fram till sin pensionering förra sommaren.  Från 1974 till 1984 var han sportchef.

De sista åren som anställd jobbade han hemifrån på grund av sin cancersjukdom.

När han avtackades i oktober 2011 sa han:

– Mitt äktenskap med Expressen tar aldrig slut.

"Malmen" avslöjade den stora spelskandalen 1990 om tre svenska idrottslag som ska ha lagt sig.

Han är i stort sett den ende tidningsjournalisten Björn Borg velat  prata med. De hade en speciell relation, de var goda vänner.

– Vi har haft goda relationer de sista sju, åtta åren. Han har i princip  bara pratat med mig. Jag har följt honom sedan han var 16-17 år. Men vi  har varit rejält osams också – han pratade inte med mig på fem år,  sa Thomas Malmquist till Resumé i juni 2010.

Thomas Malmquist spökskrev även Björn Borgs krönikor i Expressen.

– ”Malmens” Expressen-hjärta var enormt. In i det sista ville han veta hur  det gick för tidningen. Jag besökte honom på sjukhemmet i förra veckan.  Han låg nedbäddad med Expressen på täcket och efter att vi pratat sjukdom  och OS sa han: "Berätta något kul om tidningen. Hur går det med  upplagan?", säger Expressens biträdande chefredaktör Per-Anders Broberg till egna tidningen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.