torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Thomas Mattsson åtalas

Publicerad: 27 december 2011, 11:16

Thomas Mattsson Foto: Jonas Eltes

Tre Expressenmedarbetare åtalas efter köpet av en pistol förra året, skriver Dagens Media. Reportern Diamant Salihu köpte ett vapen med syfte att visa hur enkelt vapen kunde köpas på svarta marknaden.

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas MattssonMediaMedier

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


Expressens reporter Diamant Salihu köpte förra året en pistol och ammunition på svarta marknaden i Malmö, i syfte att visa hur lätt det är att få tag i vapen illegalt. Tilltaget polisanmäldes senare.

– Det är klart att det har begåtts ett vapenbrott. Vi vet ju att vapnet har skaffats på illegal väg, sa Calle Persson, informatör vid polismyndigheten i Skåne till Resume.se i samband med anmälan.

Dagens Media skriver nu att tre medarbetare på Expressen åtalas. Chefredaktör Thomas Mattsson och nyhetschefen Andreas Johansson åtalas för anstiftan till vapenbrott och reportern Diamant Salihu för vapenbrott.

– Jag anser att de har gjort sig skyldiga till ett vapenbrott och har precis lämnat in ett åtal till Malmö tingsrätt, säger  åklagare Jörgen Larsson vid internationella åklagarkammaren i Malmö till Dagens Media.

Enligt en särskild regel får inte åtal väckas mot personer som frivilligt lämnar in vapen till polisen, något som inte gäller i detta fall, menar Jörgen Larsson.

– Detta är en situation som de själva har skapat. Försvaret går ut på att det var publicistiskt försvarbart att köpa vapnet och därför tycker jag att det finns ett allmänintresse av att få det klarlagt om det här är brottsligt eller inte, säger Jörgen Larsson till Dagens Media.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev