Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Thomas Mattsson ljuger”

Publicerad: 9 oktober 2009, 12:10

Elisabet Höglund lämnar Expressen för Aftonbladet. Hon säger att Expressens chefredaktör Thomas Mattsson givit en falsk bild av krönikörsbytet. –  Thomas Mattsson skrev att jag fick sparken. Det är inte sant, jag sa upp mig och jag är mycket förvånad över hans version, säger Elisabet Höglund tilll Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Elisabet HöglundAftonbladetThomas MattssonExpressen

MH

Magnus Helander


Elisabet Höglund. Foto: TV4.

Thomas Mattsson skriver i sin blogg att han valt att avsluta samarbetet med Elisabet Höglund och i stället valt att rekrytera Jenny Östergren som krönikör.

”Nu är det Elisabet Höglunds medarbetarskap som avslutas. Elisabets populära krönikor har uppmärksammats på nyhetssidor och lockat många att lämna artikelkommentarer på sajten.
  Vi har valt att inte erbjuda Elisabet någon förlängning för 2010, men jag är säker på att någon annan tidskrift eller tidning kommer att ta vid efter Expressen och publicera henne”, skriver Thomas Mattsson  i sin blogg.

Elisabet Höglund säger att hon fick ett erbjudande från Aftonbladet och sa upp sig i går. Hon säger att  Mattsson blev överraskad och snabbt tvingades snabbt hitta en ersättare.

Elisabet Höglund, som även är aktuell som programledare för TV4:s Förkväll, börjar inom kort på Aftonbladet där hon ska skriva var 14:e dag.

– Det Thomas Mattsson skriver är inte sant. Han ger intrycket av att jag fått sparken. Men det var jag som sa upp mig, av olika skäl. Jag tyckte inte att det fanns någon långsiktig planering på Expressen. Jag vara bara provanställd månad efter månad och det kändes förnedrande med tanke på min erfaranhet och mina kunskaper, säger Elisabet Höglund.

– Jag är förvånad att Mattsson beskriver det på det här sättet, säger hon.

Thomas Mattsson står fast vid sin version.

– Det hon säger är helt fel. Vi har haft ett tidsbestämt kontrakt som löper ut. Hon har bett om ett längre samarbete men vi har sagt att vi inte kan erbjuda henne det. Jag har haft en diskussion med Jenny Östergren, som var sommarkrönikör hos oss, i två månader, säger Thomas Mattsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev