torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Thomas Mattsson om podd-kaoset

Publicerad: 24 mars 2014, 08:04

En salongsberusad Thomas Mattsson i Liverpool-tröja under den dramatiska poddsändningen.

Foto: Privat.

Kaos utbröt i helgens avsnitt av Mattsson Helin podcast när en salongsberusad Thomas Mattsson, på länk från ett tåg mellan London och Cardiff, ombads att ta av sig sin Liverpool-tröja. – Det blev faktiskt en klassiker, säger Thomas Mattsson till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonMattsson Helin podcast

MH

Magnus Helander


Många lyssnare har uppmärksammat att Thomas Mattsson sluddrade och inte verkade helt nykter i sändningen.

Thomas Mattsson inledde avsnittet med att säga att han skulle ”uträtta redaktörsskap och studera lokaljournalistik” i Cardiff.

Men det fanns även annat på agendan. Liverpool-supportern Thomas Mattsson var på en 50-årsfest för Expressens biträdande chefredaktör Per-Anders Broberg och på väg till Liverpools bortamöte med Cardiff. Mitt i sändningen ombads Mattsson av en väktare att ta av sig sin Liverpool-tröja för att undvika provokationer, vilket ledde till ett avbrott.

–      För mig var det så här: vi skulle ha poddat natten mellan torsdag och fredag när jag var hemma i Stockholm, men Janne var på möten i New York och tvingades ställa in bara minuterna före inspelning. Sedan var jag på 50-årsfirande i England och Wales och plötsligt, när jag satt på ett tåg mellan London och Cardiff, utan vare sig mikrofon eller hörlurar, på väg till en fotbollsmatch, finns det en dryg halvtimme för att spela in. Alla förutsättningar var dåliga - ingen utrustning, uselt ljud i tågvagnen, jag både förkyld och allergisk och dessutom mitt i en födelsedagsfest. Men det var bara att leverera, hyssja britterna på tågplatserna intill och försöka rädda utgivningen, säger Thomas Mattsson och fortsätter:

– Det blev faktiskt en klassiker: när tåget stannade fick jag gå av med öppen och påslagen dator och poddade, med bara mobiltelefonhörlurarna, samtidigt som jag promenerade på stationen och gatorna i Cardiff... Det var kanske inte optimalt, men vi ville verkligen komma ut med en podcast när vi hade utlovat en sådan.

Det har pratats om "fyllepodd". Kommentar?

– Nja, ”fyllepodd” är nog att ta i, tyvärr, men det kanske vore ett kul experiment någon gång för att då kunna resonera om allt från arbetsmiljön på redaktionerna i gamla Klara-kvarteren till det enkla faktum att journalister i alla tider ibland tvingats träda i tjänst och rapportera också när de inte planerat detta och när de kanske egentligen är helt privata?

– Eftersom jag och några mediechefer till från andra medieföretag var på en 50-årsfest för Expressens biträdande chefredaktör Per-Anders Broberg borde jag kanske ställt in, det är möjligt, och ljudet var ju verkligen inte bra. Men det här var en oplanerad inspelning och då tyckte jag att det var bättre med en kort podd än ingen alls. Man får se humorn i det, det låter lite rörigt i bakgrunden men det sägs inga konstigheter. Och: vi fick ut en podd mot alla odds!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev