Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Thomas Mattsson: ”Orkar inte sucka”

Publicerad: 25 februari 2013, 14:31

Twittrare raljerar över bevakningen av Maramö-mötet.

Under hashtaggen #Maramö raljeras det friskt över mediernas bevakning av Allianspartiernas möte. Storsatsande Expressens chefredaktör Thomas Mattsson avfärdar kritikerna. – Orkar inte sucka över folk som är så förutsägbara i sin så kallade "mediekritik", säger han.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

I dag samlas de fyra partiledarna i alliansen vid Annie Lööfs föräldrahem i Maramö. Mötet bevakas av bortåt 60 journalister, vilket i ett slag dubblar byns invånarantal.

På Twitter skojas det friskt om den påtagliga nyhetstorkan från mötet. Men flera kommer också med kritik mot att medierna lägger ned så stora resurser på något som kan liknas vid ett "PR-jippo".

Expressen satsar stort på sin Maramö-bevakning. Reportrarna Niklas Svensson och Karl-Johan Karlsson är på plats tillsammans med ett tv-team och experten K-G Bergström. Chefredaktör Thomas Mattsson vill inte uppge exakt hur många från tidningen som är på plats, men säger:  
– Tillräckligt många. Kom ihåg att så kallade toppmöten, vi har ju bevakat rätt många inom EU och G8 och allt vad de heter, ofta anses ha stora symbolvärden och att de blir till en möjlighet för politikerna att presentera nyheter. För en tidning som Expressen, som har ambitionen att ha den mest omfattande bevakningen av inrikespolitik, är det självklart att vara på plats och sända live-tv.  

Vad motiverar den satsningen givet nyhetsläget i övrigt?
– Det inrikespolitiska läget är ju hyperintressant: Alliansen är pressad, småpartierna hotade och så har vi hela debatten om Annie Lööf och Centerns idéprogram. Kom också ihåg att en redaktion som Expressen bevakar detta i tidningen, på sajten och i tv – det är klart att det drar resurser. Och det ska få dra resurser, tycker jag.  

Vad säger du om kritiken att ni och andra medier blir medlöpare i politikernas "PR-jippo"?  
– Jaja... den som inte vill veta mer om fyra partiledare och fyra regeringspartier behöver väl inte läsa eller titta? Vi har en hel del nöje och sport både i tidningen och på Expressen.se för den som struntar i politik, så orkar inte sucka över folk som är så förutsägbara i sin så kallade "mediekritik".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.