Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Thoralf Alfsson: Jag ligger inte bakom någon kampanj mot Mazetti

Publicerad: 6 januari 2013, 15:03

SD-riksdagsmannen Thoralf Alfsson och Katarina Mazetti

SD-riksdagsmannen Thoralf Alfsson tillbakavisar helt att han skulle ligga bakom någon hatkampanj mot författaren Katarina Mazetti. - Jag varnade snarast Icakuriren för att det skulle kunna komma hotfulla kommentarer på Mazettis krönika, säger han.


Det var i fredags som Katarina Mazetti anklagade Thoralf Alfsson för att vara drivande i den kampanj som ledde till att Icakuriren tvingades ta bort kommentarerna till hennes sista krönika på Icakurirens hemsida. I dag hävdar Alfsson motsatsen.

- När jag såg hur många kommentarer som kom in på min blogg när jag skrivit om Mazettis krönika, så mejlade jag Icakurirens chefredaktör och varnade för att det kunde bli starka reaktioner i kommentarsfältet, säger han. Jag har ju varit med ett tag och varit i en del blåsväder, så jag kunde tidigt förstå vad som skulle kunna hända, baserat på hur många kommentarer som skrevs på min blogg.

Och att Alfsson skulle eldat på kampanjen på diskussionssajten Flashback förnekar han bestämt.

- Jag är sällan inne på Flashback och när jag är där läser jag bara, jag har inte ens något konto där.

Däremot är han inte förvånad över reaktionerna på Mazettis krönika.

- Jag förstår att många blivit arga, säger han. Mazettis krönika är urusel och innehåller så många angrepp att det inte är konstigt att många känner sig kränkta.

Du vet ju att många läser din blogg och reagerar på det du skriver. Är du aldrig orolig att några av dina läsare ska gå överstyr och ställa till med något, på grund av det du skriver?

- Jag kan inte ta ansvar för vad folk gör med den information jag lägger ut på min blogg. Om det dyker upp kommentarer på min blogg som strider mot svensk lag, så tar jag bort dem, men jag kan inte styra över vad folk gör på andra ställen på nätet.

I ditt blogginlägg från i fredags skriver du: ”Att Resumé ingår i Bonnierkoncernen förvånar säkert ingen men det är ändå en detalj som inte kan förbigås.” Vad menar du med det?

- Det är bara fakta. Det är intressant vem som äger olika media. Vi har en utpräglad mediakoncentration i det här landet och det sätter sina spår i debatten.

Fredagens artikel om hatattacken mot Mazetti

Katarina Mazettis krönika i Icakuriren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.