Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Thörnblads personliga hämnd

Publicerad: 30 augusti 2009, 19:49

Först vann han höjdhoppsfinalen i Finnkampen. Sedan utnyttjade han arenan för sin personliga hämnd. Linus Thörnblads banderoll under ärevarvet hade bara ett budskap: ”Mats Olsson” plus två överkorsade getingar. – Mycket beklagligt, säger tävlingsledaren Måns Åkerberg till DN. Senare på söndagen varnades Thörnblad av Svenska Friidrottsförbundet.


Linus Thörnblad springer ärevarv på Nya Ullevi. Mobilfoto: Resume.se

Resume.se har tidigare berättat om Linus Thörnblads starka reaktioner på en kritisk krönika som Expressens Mats Olsson tillägnade Thörnblads insats under VM i Berlin.

På lördagskvällen tog Thörnblad sin personliga hämnd genom att, efter segern i Finnkampen, springa ett ärevarv med en banderoll med texten ”Mats Olsson” och två överkorsade getingar.

Thörnblad hade även understöd på läktarplats i höjdhoppskurvan, vid landslagssektionen. Några personer höll upp en liknande banderoll men med budskapet Byt jobb och två överkorsade getingar.

Thörnblads avslutade sitt ärevarv med att medvetet posera med den utsträckta banderollen inför pressfotograferna.

För Dagens Nyheter motiverar Thörnblad sitt handlande:
–  Han gick till sådana personangrepp. Jag tyckte att det gick alldeles för långt. Jag har sökt honom i veckan men han har hållit sig undan. Det här var mitt sätt att visa att jag inte tycker det han gjorde var okej.

Men tävlingsledningen ställer sig inte bakom Thörnblads protest. Den reagerade efteråt starkt på att Thörnblad utnyttjade Finnkampen för att ge igen på Mats Olsson.
– Det var så uppsåtligt. Mycket beklagligt för svensk friidrott att han gjorde så, säger tävlingsledare Måns Åkerberg till DN.

Under söndagen meddelade även Svenska Friidrottsförbunderts ordförande Lennart Karlberg att Thörnblad fått en muntlig varning för sitt agerande.

"Jag har förståelse för Linus känslor men hans agerande är inte försvarbart eller acceptabelt inom svensk friidrott. Det är heller inte i linje med förbundets spelregler för landslaget", konstaterar han i ett pressmeddelande.

Karlberg passade även på att ge Mats Olsson en känga i pressmedelandet:
"Samtidigt är det beklagligt att en senior krönikör gång efter annan tillåter sig att gå över anständighetens gräns."

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.