Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidigare chef kritiserar Twitter för bristande mångfald

Publicerad: 4 november 2015, 09:05

Twitter kritiseras för sin syn på mångfald.

Lesley Miley slutade nyligen på sin tjänst som ingenjörschef på Twitter. Nu skriver han ett blogginlägg om bolagets bristande syn på mångfald.


Lesley Miley var den ende färgade personen i ledningsposition på Twitter, skriver Techcrunch. Även om han själv hade tänkt säga upp sig för att kunna tala öppet om sina erfarenheter, var det på grund av nedskärningar som han fick sluta.

Men nu skriver han att han inte gillar hur Twitter ser på etnisk mångfald i ett blogginlägg och refererar till att en chef ska ha sagt att "mångfald är viktigt, men vi kan inte sänka ribban" i samband med att man diskuterat på företaget vilka konkreta åtgärder som har tagits för att öka mångfalden.

– Vi strävar efter att göra större framsteg i att öka mångfalden på Twitter. Det jobbar vi med genom att till exempel utveckla våra mångfaldsprogram och tänka på mångfald när vi rekryterar. Förutom att vara öppna med hur vår personalstyrka ser ut i mångfaldsrapporter, har vi också offentliggjort vad vi har för mål vad gäller antalet kvinnor och underrepresenterade minoriteter under 2016, säger en talesperson för företaget enligt Techcrunch.

Däremot ville talespersonen inte kommentera Leley Mileys blogginlägg.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.