Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Tidigare medarbetare stämmer Keybroker

Publicerad: 10 juli 2013, 09:09

Anna Wikland, vd på Keybroker.

Foto: Pressbild.

Den tidigare medarbetaren stämmer nu Keybroker på sammanlagt 235 000 kronor plus ränta. Orsaken är uteblivna löner och ersättningar som hen anser sig vara berättigad till.


Ämnen i artikeln:

Keybroker

I höstas blev medarbetaren, enligt en stämningsansökan till Stockholms Tingsrätt, avstängd från sitt jobb under en månads tid. Dessutom togs alla kunderna från dennes portfölj, vilket gjorde att hen inte hade möjlighet att tjäna ihop till den bonus som annars skulle ha utfallit.

I januari lämnade medarbetaren Keybroker på egen begäran och arbetar nu på ett annat medieföretag. Men i måndags lämnades en stämning in om utebliven lön, bonus, semesterersättning och skadestånd till ett sammanlagt värde på 235 280 kronor.

Enligt stämningsansökan har bolaget förhindrat den före detta anställde att tjäna ihop de pengar som denne skulle ha kunnat tjäna ihop. Dessutom har de inte betalat ut semesterersättning på den rörliga delen av lönen.

Resumé har förgäves sökt Keybrokers vd Anna Wikland för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Keybroker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.